dinsdag 17 augustus 2010

Dolgedraaid!


Weet je hoe men een mens gek kan maken? Neen, ik wel. Ik ben bijna dolgedraaid, door een overijverige virusscanner, die zijn mond niet kan houden. Heel de tijd raast hij door mijn programma’s, maar het ergste is dat hij op cruciale momenten vergeet waarvoor hij werkelijk dient, om virussen buiten te houden.

Niet dat hij tot nu toe zware zonden heeft begaan, maar net als ik van de ene site naar de andere surf, geeft hij er de brui aan. Schluss, fini, en hij wordt zwart van koleire, in plaats van blozend zoals hij daarvoor uren aan een stuk heeft staan flirten met ieder letter die ik typte, of elke foto die ik bekeek. Alleen als ik internet uitschakel gedraagt hij zich en scant met zachte zoem de inhoud van mijn pc. Zijn jongere broers en zussen hebben mij altijd tevreden gesteld, maar sinds ik werk met Security 2010, heb ik nog niets dan problemen gehad. Zijn geestesvader en al de zogenaamde geleerde koppen weten er geen antwoord op. Ik heb hem verwijderd, uninstall, alles eruit, de kleinste komma of punt die uit vorige programma’s kon zijn achtergebleven. Microsoft heeft ook nog een handje toegestoken, dat helpt een beetje, maar…telkens ik hem opnieuw installeer van de cd-rom krijg ik na een tijdje hetzelfde probleem.

Terwijl ik dit typ houdt hij zich gedeisd en hoor ik enkel het zacht gezoem van mijn pc. Voor vandaag, wat zeg ik, vannacht, neem ik er vrede mee. Ik laat hem slapen en ga dat nu ook maar doen. Ik hoop dat ik niet zal dromen van virusscanners die hun kennis en hun boekje te buiten gaan. Wat kunnen oma’s afzien in dit digitale tijdperk, waar de elektronica hen de baas wil zijn. Maar dat zal niet gebeuren, zolang ik oma heet. Goede nacht, ria

2 opmerkingen:

klaproos zei

wel ria,

zwier dat ding weg en haal AVG op,
die is gratis van internet te halen en doet zijn werk op de achtergrond,
heel juist en is zeker niet opdringerig.

succes wens ik jou,
en als ik je ergens mee kan helpen,
vraag gerust

lieve groet,
xxx

ank zei

ik heb Norman
ook okee.