vrijdag 6 september 2013

DOET U MEE?Doet U mee? U moet daarvoor niet katholiek zijn, of christen. 
Het is een oproep tot alle mensen van goede wil. 

VREDE is het hoogste goed. 

Een dag van vasten en gebed, zaterdag 7 augustus,
aan de vooravond van het Hoogfeest van de geboorte van 
MARIA, Koningin van de Vrede,
op verzoek van Paus Franciscus.

“Laat over de hele aarde een schreeuw om vrede weerklinken.” Met die woorden heeft paus Franciscus zijn oproep herhaald voor een dag van gebed en vasten komende zaterdag 7 september.
Hij deed dat tijdens de eerste woensdagaudiëntie na de zomerstop.

“Ik herhaal de uitnodiging van de hele Kerk om deze dag intens te beleven. Ik ben dankbaar tegenover de andere christenbroeders, tegenover de broeders van andere religies en de broeders en zusters van goede wil die aan dit initiatief willen meedoen op hun eigen plaatsen en eigen wijze. 

Ik dring vooral bij de Romeinse gelovigen en pelgrims aan om deel te nemen aan de gebedswake hier op het Sint-Pietersplein om de Heer te vragen om het grote geschenk van vrede.”


deel 2.

De Palestijnse gynaecoloog Izzeldin Abuelaish heeft opgeroepen massaal deel te nemen aan de gebedswake voor vrede waartoe paus Franciscus heeft opgeroepen.

“De dag van gebed voor Syrië waartoe de paus heeft opgeroepen helpt ons begrijpen dat de crisis in het Midden-Oosten niet in een andere wereld ver weg gebeurt, maar in deze wereld”, zegt de islamitische arts in een interview met AsiaNews. 

De vrouwenarts werd wereldwijd bekend met zijn boek ‘Ik zal niet haten’, dat hij schreef nadat zijn drie dochters en een nicht omkwamen bij de Israëlische aanvallen op de Gazastrook in 2008-2009. 
“IK zal graag aan de gebedswake deelnemen. Ik doe al het mogelijke om die bekend te maken.” Volgens hem is het niet genoeg om over vrede te praten. Mensen moeten handelen en zich uitspreken naar het voorbeeld van de paus. Dat geldt vooral voor mensen die in God geloven, christenen en moslims.

“Geloof kan geen ideaal zijn. Het moet tot daden van het hart leiden en ieder van ons de vraag stellen wat wij kunnen doen om deze wereld van geweld te veranderen.”
Abuelaish wijst erop dat het geweld en de haat die Syrië kapotmaken endemisch zijn en de hele wereld bedreigen.


“In veel landen van het Midden-Oosten is armoede, onwetendheid en weinig hoop. Als we dat zo laten wordt dat de basis van de haat die leidt tot oorlogen. 


Wij moeten overal vrede en vrijheid verdedigen om onze wereld te beschermen. Het menselijk leven en zijn betekenis is het enige dat het waard is om voor te vechten”, aldus de Palestijn.


4 opmerkingen:

willy duvel zei

Vrede en gebed mogelijk de oplossing Men is al wel heel lang en veel aan het bidden en er is nog altijd oorlog ! Erg maar waar Groetjes

Ans van Ispelen zei

Ik vrees,dat het in deze landen nooit goed komt.
Steeds is er weer iets anders,waardoor de woede weer oplaait en zodoende de wereldvrede steeds bedreigt wordt.
Ik hoop,dat Amerika verstandig is en niet gaat aanvallen.

Groetjes Ans

klaproos zei

tuurlijk doen wij mee ria,
vrede is het hoogste goed,
en oorlog nooit een oplossing.

xxx

Helma zei

Aiiii... ik lees het nu pas Ria!
In je blog staat ook 7 augustus ipv 7 september.
Geeft ook niet want bidden kan altijd. Ik heb geen idee of het vasten er ook een bijdrage aan geeft maar het is wel iets wat men samen kan beleven.

Lieve groetjes, Helma