woensdag 11 mei 2016

2. Peakdistirict


Wat voorafging

Laten we even op verkenning gaan.Wie niet bekend is met Engeland vraagt zich af, waar ligt dat gebied en hoe geraak ik daar?

Het Peakdistrict ligt ongeveer 4 u. rijden boven London. Het zijn zeer drukke autostrades, zoals trouwens bijna overal in Engeland. Wie wil treinen kan dit doen van uit Brussel naar London met de Eurostar en van daar verder per trein naar Sheffield, een stadje in het Peakdistrict. Je kan in hetzelfde station in London overstappen, in St. Pancrass, hartje Londen. Treinen doe je dan ongeveer 5 u. in totaal. 
Terwijl wij eerst met de auto naar Calais in Frankrijk reden, dan de boot op en 75 minuten later waren we  aan de witte kliffen van Dover. Daarna nog 5 u rijden tot onze bestemming. In totaal waren we 12 u. onderweg en dat was van het goede teveel. Gelukkig hadden wij een chauffeur die gewoon is van in Engeland te rijden.

Kris, onze zoon en chauffeur heeft een gps in zijn hoofd,
alhoewel we later vaststelden dat er ook een in de gehuurde wagen aanwezig was.
Zonder ongelukken kwamen wij in het reeds half-slapende dorp aan,
dat onze thuis zou worden voor de volgende dagen.


De lekkere soep en het heerlijke Vlaamse stoofvlees, met liefde klaargemaakt door vader Leo, gingen er als zoete broodjes in. Dank u vava, ook voor alle andere lekkernijen waar jij voor gezorgd hebt. Een avondwandeling sloot deze eerste drukke dag af. Onze bedjes waren opgemaakt door the host (gastvrouw). Daar rolden we zonder moeite in, zeker de oudsten uit ons gezelschap, mezelf inbegrepen.

Van uit het slaapkamer raam.


...overburen


rust en stilteGeen opmerkingen: